h

Omstreden plan Radio Kootwijk van de baan

2 juni 2006

Omstreden plan Radio Kootwijk van de baan

Het Veluwse monumentale gebouwencomplex van Radio Kootwijk wordt geen drukbezocht "centrum voor de gamingindustrie". De Stuurgroep onder leiding van gedeputeerde Theo Peters (CDA) is gezwicht voor de grote weerstand die er bij de bevolking is tegen de plannen.

De plannen van het duo Felix Visser en Harry de Winter zijn daarmee van tafel. Niet alleen hun plannen stonden voortdurend ter discussie, maar ook de werkwijze van de Stuurgroep. Al in een vroeg stadium liet deze weten dat Visser en de Winter voor hen de enige serieuze kandidaten waren. Vorige week meldde een deskundige op het gebied van aanbestedingsrecht nog, dat de werkwijze van de Stuurgroep niet door de beugel kan.

De SP heeft ook actie gevoerd tegen de dreigende teloorgang van dit mooie rust- en natuurgebied. Zo werden tijdens het Gelders debat in Garderen flyers uitgedeeld. Statenlid Toine van Bergen is erg blij met de ontwikkelingen: "het verzet van de bevolking heeft de Stuurgroep uiteindelijk doen inzien dat hun plan niet kon slagen. Daarbij kwam ook nog dat de gemeente Apeldoorn zich na de verkiezingen heeft aangesloten bij het verzet. En zonder toestemming van deze gemeente is ieder plan kansloos".

De SP hoopt nu dat nieuwe initiatieven een kans krijgen, die passen in het gebied Radio Kootwijk. Grote verkeersstromen horen er niet thuis, de rust, stilte en donkerte moet bewaard blijven.

Weinig steun voor plan met Radio Kootwijk

U bent hier