h

Kamervragen over dienstregeling Veolia op Maaslijn

13 december 2006

Kamervragen over dienstregeling Veolia op Maaslijn

De Tweede kamerfractie van de SP wil de mening weten van de minister van Verkeer en Waterstaat over de dienstregeling van Veolia op de Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond

Veolia heeft zondag het traject overgenomen van de NS. Tot maart zet de nieuwe vervoerder bussen in, omdat er niet voldoende treinstellen zijn. Eerder uitte de wethouder van Boxmeer al zijn ongenoegen over dat Veolia zijn beloftes niet nakwam. Veolia heeft toegezegd op het treintraject tussen Roermond en Boxmeer in de ochtend en avonsspits elk kwartier een trein te laten vertrekken. De SP-fractie in de Tweede Kamer wil van demisionair minister van verkeer Karla Peijs (CDA) weten of zij denkt dat de treinen van Veolia in de toekomst voldoende capaciteit en snelheid hebben om de beloftes waar te maken.

U bent hier