h

1,5 miljoen bij vertrek = knettergek!

22 april 2008

1,5 miljoen bij vertrek = knettergek!

Tientallen SP-demonstranten stonden vanmiddag aan de poort van Hotel the Grand aan de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam waar de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Nuon plaatsvond. De SP'ers protesteerden tegen de gigantische vertrekpremie van 1,5 miljoen Euro van scheidend NUON-topman Ludo van Halderen.

Omdat het kabinet weigert dit soort topgraaien aan te pakken en het liever over laat aan de aandeelhouders, besloot de SP dat het hoog tijd was de aandeelhouders zelf aan te spreken.

Ludo van Halderen krijgt stripalbum De poenscheppers aangeboden

Topman van Halderen stond buiten de uitgenodigde aandeelhouders breed glimlachend op te wachten. Het lachen verging hem toen Alex Mink, SP statenlid uit Gelderland, hem het stripalbum “Suske en Wiske en de poenscheppers” overhandigde. Scheidend topman Van Halderen verdween daarop dan ook snel naar binnen.

Poen scheppen

Een door de demonstranten meegetroonde eigen “aandeelhouder” kon daarop beginnen zijn zakken vol te scheppen met klinkende munt. De andere aandeelhouders die naar hun mening gevraagd werd over de gouden bonus reageerden meestal zuur. Niet bepaald een voorbode van actief en kritisch aandeelhouderschap waarvan het kabinet denkt dat ze de exorbitante zelfverrijking zal willen stoppen.

Nog meer poen scheppen

U bent hier