h

"Dode mus voor bewoners van Recreatiewoningen"

21 mei 2008

"Dode mus voor bewoners van Recreatiewoningen"

De fracties van D66, SP en VVD willen van de coalitiepartners inclusief GroenLinks weten welke oplossing met hun initiatiefvoorstel over permanente bewoning geboden wordt. De voorwaarden die zij stellen, zijn zo beperkend dat zij nagenoeg alle parken en recreatiewoningen uitsluiten van legalisering.

Op vragen in de commissie of de initiatiefnemers ook maar één recreatiepark konden noemen dat binnen hun voorwaarden wél gelegaliseerd kan worden, moesten zij allen het antwoord schuldig blijven. De initiatiefnemers hebben de suggestie gewekt een probleem op te lossen, terwijl er feitelijk niets verandert voor de bewoners van recreatiewoningen. De ‘dode mus’ heeft met deze conclusie maar één dag gevlogen.

Een motie van ons in de vorige statenvergadering om het rijksbeleid terzake onverkort te volgen kreeg geen steun. Dat had echter wel een oplossing geboden, omdat gemeenten daarmee buiten de EHS de vrijheid kregen om te legaliseren. Grote parken als Riverparc en Lingemeer worden door het coalitievoorstel nu juist niet geholpen.

Dit is een gezamelijk persbericht van SP, D66 en VDD in Gelderland.

Gelderland moet stoppen met blokkeren rijksbeleid recreatiewoningen

U bent hier