h

Campinggasten opnieuw naar gemeente Nijkerk

27 juni 2008

Campinggasten opnieuw naar gemeente Nijkerk

PERSBERICHT:

Maandag 30 juni zullen de campingasten van camping Nieuw Hulckesteijn in Nijkerk opnieuw naar de gemeentehuis van Nijkerk gaan om actie te voeren voor het behoud van de camping. De campinggasten zullen om 18:30 vanaf het parkeerterrein achter de HEMA in optocht naar het gemeentehuis trekken en daar uit protest een tentenkamp opbouwen. Om 19:15 zal Desiree Reddering, woordvoerder van de actievoerende campingbewoners, inspreken in de gemeenteraad. Op dat moment zal ze ook de ingezamelde handtekeningen via de burgermeester aanbieden aan de gemeenteraad van Nijkerk.

De vaste campinggasten verzetten zich tegen de komst van een bungalowpark op hun terrein. Het gevolg is dat zij met hun stacaravans zullen moeten verdwijnen van deze plek. Als de camping dicht gaat raken ze alles dat ze hier opgebouwd hebben kwijt. Want veel caravans zijn te oud om ergens anders een kans te krijgen als er überhaupt al plekken elders zijn.

De camping ligt bovendien in een kwetsbaar (en dus beschermd) gebied dat de grootschalige plannen niet kan verdragen. Vandaar ook dat de provincie Gelderland en minister Verburg van Landbouw Natuurbeheer en Voedselkwaliteit de ontwikkelingen nauwkeurig volgen. De gemeenteraad heeft vorige week al aangegeven dat er alleen vakantiehuisjes mogen komen als onderzoek uitwijst dat die geen nadelige gevolgen voor de omgeving hebben.

De SP steunt de actievoerende campingbewoners omdat opheffing voor de mensen die het betreft een sociale ramp zou zijn, omdat er geen behoefte is aan nog meer dure recreatiebungalows op de Veluwe en omdat er steeds minder ruimte is voor stacaravans in Nederland. De SP in Gelderland stelde al schriftelijke vragen aan het provinciebestuur en in Nijkerk haalden de bewoners samen met de lokale SP handtekeningen op en stelde de SP actie-posters 'Onze camping moet blijven' beschikbaar. Meer hierover leest u op www.gelderland.sp.nl. In het bijzonder:

SP steunt de mensen van camping Nieuw Hulckesteijn te Nijkerk
Campingbewoners demonstreren bij de Provincie

U bent hier