h

Tweede Kamerlid Emile Roemer bemant meldpunt ov-chipkaart

25 februari 2010

Tweede Kamerlid Emile Roemer bemant meldpunt ov-chipkaart

Donderdag 25 februari heeft SP-Tweede Kamerlid Emile Roemer het klachtenmeldpunt voor de ov-chipkaart van de Gelderse SP bemant. Deze live versie van het digitale meldpunt www.meldpuntovchip.nl stond op het stationsplein in Nijmegen en werd door Emile Roemer en SP-statenlid Alex Mink feestelijk geopend.

De Gelderse SP is het meldpunt gestart omdat de provincie en de stadsregio geen onderzoek willen doen naar wat er in de praktijk allemaal misgaat met de invoering van de kaart. Er zijn al de nodige klachten binnen over prijsverhogingen en andere ongemakken. Ook in Nijmegen kwamen klachten binnen over prijsverhogingen en weigerachtige apparatuur.

Naast Kamerlid Emile Roemer waren ook SP-statenlid Alex Mink en Nijmeegs SP-gemeenteraadslid Matthias van Hunnik aanwezig. Net als Roemer hebben zij www.meldpuntovchip.nlin respectievelijk Provinciale Staten en de Gemeente- en Stadsregioraad de problemen rond de ov-chipkaart aangekaart.

De Gelderse SP zal de klachten bundelen in een zwartboek en dit aanbieden aan de provincie Gelderland en de Stadsregio, de twee overheden verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Gelderland.

Ga naar het meldpunt: www.meldpuntovchip.nl

U bent hier