h

SP wil hard ingrijpen van provincie tegen treinproblemen Achterhoek

1 oktober 2010

SP wil hard ingrijpen van provincie tegen treinproblemen Achterhoek

De Gelderse SP-fractie heeft genoeg van de problemen bij Syntus. Deze week werden treinreizigers tussen Arnhem en Doetinchem weer geconfronteerd met uitgevallen treinen en volle perrons. Voor de SP is de maat vol en moet de provincie hard ingrijpen.

De SP stelde de afgelopen jaren al meerdere keren vragen over de overvolle treinen en grote storingen op de treindienst tussen Arnhem en Winterswijk. Zij onderzocht in 2008 hoe de reizigers dachten over de dienstverlening door Syntus. Daar kwamen hele serieuze conclusies uit. De partij ontvangt wekelijks ook veel klachten van treinreizigers over de slechte informatievoorziening bij storingen en tekorten aan treinen.

De provincie blijft wegduiken voor alle problemen. Er is weliswaar 10,5 miljoen euro gestoken in extra spooronderhoud maar dat bedrag is een druppel op de gloeiende plaat. De SP wil dat de provincie de portemonnee trekt en gaat werken aan de verdubbeling van het spoor tussen Arnhem en Doetinchem om de enorme groei van het aantal treinreizigers op te vangen. In de tussentijd moeten er oplossingen komen die de ergste druk wegnemen, zoals een aparte spitsbus tussen Arnhem en Doetinchem die bij de drukste stations stopt.

SP-statenlid Alex Mink is het zat en verwacht nu hard ingrijpen van de provincie: “de maat is echt vol. Slecht spooronderhoud of problemen met het onderhoudsbedrijf van de treinen zijn erg, maar reizigers worden de dupe van alle aanhoudende problemen. Syntus moet eens met echte oplossingen komen voordat nog meer mensen de trein vaarwel zeggen”.

De problemen met Syntus worden in november mogelijk door de Statencommissie Mobiliteit besproken, na een verzoek daartoe door de ChristenUnie en met steun van de SP.

SP wil meer actie provincie tegen te volle Syntus-treinen

U bent hier