h

Rechtse partijen beknotten milieuorganisatie GMF

17 februari 2011

Rechtse partijen beknotten milieuorganisatie GMF

Tijdens de laatste statenvergadering hebben CDA, VVD en SGP de subsidie voor de Gelderse Milieufederatie stevig aangepakt. De milieuorganisatie krijgt niet voor vier jaar maar voor één jaar geld van de provincie. De SP steunde deze bezuiniging niet.

De GMF is de koepel van milieu- en natuurorganisaties in Gelderland Tijdens de discussie over bezuinigingen, in juni vorig jaar, gaf de GMF aan dat zij zich zal blijven inspannen om nog maar 40% van haar inkomsten uit subsidie van de provincie te halen.

Tijdens de laatste begrotingsbehandeling in provinciale staten gingen alle partijen akkoord met dit voorstel van de GMF, inclusief CDA, VVD en SGP. De nieuwe subsidie voor vier jaar zou het GMF voldoende tijd geven om voor andere inkomsten te zorgen en haar doel te berijken.

Echter, die afspraak bleek boterzacht. De rechtse partijen dienden een wijzigingsvoorstel in waardoor de milieuorganisatie alleen geld krijgt voor het komend jaar.

Agnes LeweSP-statenlid Agnes Lewe is boos over het optreden van de rechtse partijen: “Dit is onbetrouwbaar bestuur. De afspraak was dat GMF vier jaar lang op provinciaal geld kon rekenen en in de tussentijd rustig naar ander geld kan zoeken. Maar de rechtse partijen willen in verkiezingstijd goede sier maken bij hun achterban en de grootste leverancier van kritiek het leven zuur maken. De SP werkte daar niet aan mee en stemde tegen, net als de coalitiepartijen PvdA en CU trouwens”.

U bent hier