h

SP: breedtesport boven Olympische ambities

26 januari 2012

SP: breedtesport boven Olympische ambities

Tijdens de behandeling van het sportbeleid van de Provincie Gelderland heeft de SP gepleit voor investeren in breedtesport in plaats van topsport. ChristenUnie, SP en PVV hebben gepleit om € 200.000 extra te investeren in gehandicaptensport. Een meerderheid van de Staten wil deze 2 ton echter liever investeren in Olympische ambities.

Peter de VosVolgens de SP is het niet aan de provincie om geld te steken in topsport. Liever ziet de partij dat de provincie de breedtesport ondersteunt. SP Statenlid en sportwoordvoerder Peter de Vos: “ De SP vindt het een prima plan om ieder jaar 2,5 miljoen subsidie te geven aan de Sport in Gelderland. Maar dan niet aan topsport en olympische ambities. De SP ziet liever de jongens en meiden uit de buurt voetballen op een trapveldje en de buurvrouw baantjes trekken in het zwembad.”

Van de 2,5 miljoen euro aan sportsubsidies heeft de provincie Gelderland 200.000 euro gereserveerd voor de Gelderse Sport Federatie ten behoeve van het Olympisch Netwerk Gelderland. De CU, PVV en SP hebben gezamenlijk een wijzingvoorstel ingediend, om zo deze 200.000 euro over te hevelen van de Topsport naar de Gelderse gehandicaptensport. Dit voorstel kon niet op een meerderheid in de staten rekenen. Peter de Vos: “Ik vind het jammer dat dit amendement het niet heeft gehaald. Er is niets mis met sportieve ambities maar, je kan je euro maar 1 keer uitgeven. In plaats van geld te stoppen in de topsport en dure accommodaties willen wij het geld liever besteden de breedtesport.”

U bent hier