h

Staten stellen commissie monitoring jeugdzorg in

28 maart 2012

Staten stellen commissie monitoring jeugdzorg in

Op initiatief van SP hebben Provinciale Staten een speciale commissie ingesteld die de overdracht van de Jeugdzorg van provincie op gemeentes in de gaten gaat houden. SP-statenlid Agnes Lewe zal deze commissie voorzitten.

In 2011 heeft het kabinet besloten dat de Jeugdzorg vanaf 2015 Niet meer door provincies maar door gemeentes zal worden uitgevoerd. Om deze overgang zo goed mogelijk te laten verlopen heeft de SP een initiatiefvoorstel gedaan om een speciale commissie in het leven te roepen. Initiatiefnemer en voorzitter van de te vormen commissie Agnes Lewe: “De jeugdzorg is al langer het zorgenkindje van de provincie. Onder andere veel te lange wachtlijsten laten zien dat er nog veel verbeterd moet worden. De overgang van provincie naar gemeentes is goed maar moet niet tot gevolg hebben dat de verbetering in de jeugdzorg stil blijft staan. Met deze commissie houden we als Provinciale Staten de vinger aan de pols.”

De commissie zal zich richten op de gevolgen van de overgang op de Jeugdzorg in Gelderland door periodiek te spreken met gemeenten, cliënten en professionals en door op werkbezoek te gaan bij Jeugdzorginstellingen. Uiterlijk een jaar voordat de gemeenten de taken over nemen (1 januari 2014) rapporteert zij aan Provinciale Staten.

Reactie SP Gelderland op Rekenkamer-rapport over wachtlijsten in de Jeugdzorg

U bent hier