h

SP-fractie stort meeste geld terug in provinciekas

3 juli 2012

SP-fractie stort meeste geld terug in provinciekas

De Gelderse SP-fractie stort 16.000 euro aan fractiesubsidie over 2011 terug in de provinciekas. Statenfracties krijgen een jaarlijkse subsidie van de provincie. De helft van dit bedrag mag worden gespaard, het overschot moet terug naar de provinciekas. De SP stort van alle fracties het meeste geld terug.

Provinciale fracties krijgen een jaarlijkse subsidie van de provincie om hun werkzaamheden uit te voeren. Stichtingen beheren dit geld en moeten jaarlijks een goedkeurende accountantsverklaring en een jaarrekening bij de provincie inleveren. Provinciale Staten stellen vervolgens de definitieve subsidies vast.

De SP ontving in 2011 ruim 62.000 euro aan provinciale subsidie. Daarvan werd de helft gespaard. Een ander deel van het bedrag werd uitgegeven aan bijeenkomsten, de fractieassistent en het voeren van acties zoals het meldpunt goederentreinen en voor dubbel spoor in de Achterhoek. De rest van het bedrag (16.219 euro) wordt binnenkort teruggestort. Naast de SP stortten ook de VVD (479 euro), CDA (1.618 euro) en GroenLinks (4.496 euro) geld terug.

In 2011 betaalde de SP ruim 79.000 euro terug aan de provincie aan overschotten over 2010 en opgespaarde reserves over de statenperiode 2007-2011.

Alex MinkFractiepenningmeester en statenlid Alex Mink is trots op het grote bedrag dat de SP overhoudt: "Het is en blijft gemeenschapsgeld en als je dat kunt besparen is dat heel mooi! En we laten ook weer eens zien dat socialisten zuinig zijn." Wat de SP betreft mogen de fractievergoedingen trouwens structureel omlaag.

U bent hier