h

SP tegen herindeling en grenscorrectie Neder-Betuwe en Tiel

7 oktober 2013

SP tegen herindeling en grenscorrectie Neder-Betuwe en Tiel

Tijdens de Statenvergadering van 25 september heeft de SP niet ingestemd met de voorgestelde herindeling en grenscorrectie van Neder-Betuwe en Tiel. Met dit plan wil de provincie een logistiek bedrijventerrein (Medel 2) mogelijk maken. De grenscorrectie loopt vooruit op de vaststelling van een bestemmingsplan om het bedrijventerrein mogelijk te maken. Er zijn volgens de SP teveel twijfels wat betreft de behoefte aan een nieuw bedrijventerrein.

SP-woordvoerder Peter Lucassen: “Er is in de hele provincie een overschot aan bedrijventerreinen. Als je in Tiel/Neder-Betuwe een nieuw terrein gaat ontwikkelen, betekent het dat je ergens anders nog meer leegstand veroorzaakt. Dat betekend alleen maar verplaatsing van werkgelegenheid.”

Bij een eerdere behandeling van dit voorstel in de commissievergadering bleek dat ook dat er bij verscheidene inwoners van Neder-Betuwe en Tiel inhoudelijke bezwaren zijn tegen de plannen. Lucassen: “Het provincie bestuur deed deze bezwaren af met de dooddoener dat er nog niet over het bestemmingsplan is gesproken. Dat laat maar weer zien dat eerst een grenscorrectie en daarna het bestemmingsplan wijzigen niet de juiste volgorde is. De grenscorrectie is immers alleen maar nodig voor dit door het college gewenste bedrijventerrein.”

Behalve de SP stemden ook GroenLinks en de PVV tegen dit voorstel.

U bent hier