h

Gelderse SP organiseert symposium 'Gelderland leest'

28 februari 2014

Gelderse SP organiseert symposium 'Gelderland leest'

De Gelderse SP organiseert op vrijdag 28 maart in de bibliotheek De Rozet te Arnhem een symposium over de toekomst van de bibliotheken en bibliotheekvoorzieningen in Gelderland. Het aantal bibliotheekvoorzieningen loopt flink terug. Waarom is dat erg? Wat kunnen gemeenten eraan doen? En wat is de rol van de provincie?

Onder druk van bezuinigingen vermindert het aantal en de kwaliteit van bibliotheekvoorzieningen in Gelderland: Bibliothekenfilialen worden gesloten, haltes van bibliobussen verdwijnen, openingstijden en collecties worden teruggebracht. Tegelijkertijd is er een groot aantal laaggeletterden. De bibliotheek is vaak de laatste gratis toegankelijke culturele instellingen waar alle lagen van de bevolking samenkomen. Deze biedt toegang tot een grotere wereld van kennis en taalvaardigheid, literatuur, cultuur en wetenschap.

De Gelderse SP onderzocht de situatie in Gelderland en brengt hierover in aanloop naar het symposium op 28 maart een rapport uit. Tijdens het symposium wordt de stand van zaken in Gelderland besproken maar ook hoe verder te gaan en welke rol gemeenten en provincie daarbij kunnen spelen. Zet dus vast in uw agenda:

Symposium 'Gelderland Leest'
28 maart 2014, vanaf 15.00 uur
Bibliotheek de Rozet, Arnhem

Als opwarmertje kunt u alvast kijken naar een filmpje dat we lieten maken over dit thema:

U bent hier