h

SP wil onderzoek om herhaling van het regiotaxidebacle te voorkomen

25 februari 2015

SP wil onderzoek om herhaling van het regiotaxidebacle te voorkomen

Foto: SP

De SP heeft in het debat over de regiotaxi haar zorgen uitgesproken over wat er de afgelopen tijd gebeurd is met de regiotaxi in Gelderland. De fractie wil dat onderzocht wordt hoe het zover heeft kunnen komen dat het bedrijf Willemse De Koning gestopt is met vervoer van vaak kwetsbare mensen. De SP wil een onderzoek om herhaling van het regiotaxidebacle te voorkomen.

SP Statenlid Eric van Dijk: “Het was schrijnend om te zien hoe Willemsen de Koning zijn commerciële belangen zwaarder liet wegen dan het bieden van een goede service aan de zwaksten in de samenleving, mensen die zonder passend vervoer aan huis gebonden zijn.”

De heeft de SP aandacht gevraagd voor de werkgelegenheid bij betrokken chauffeurs. Onduidelijk is of zij allemaal onder dezelfde arbeidsvoorwaarden over kunnen naar de nieuwe bedrijven die de regiotaxi hebben overgenomen.

Volgens de SP gaat er structureel iets mis bij aanbestedingen. Van Dijk: "Aanbieders proberen een concessie binnen te halen tegen een bodemprijs. Hierdoor hebben ze geen enkele speling in de bedrijfsvoering en bij een tegenslag loopt de dienstverlening gevaar. Gevolg is dat de provincie zich geconfronteerd ziet met hoge extra kosten en een falend vervoer voor de zwaksten in onze samenleving. Dat moet echt anders."

De SP diende een motie in die vroeg om een onderzoek naar de oorzaak van het debacle zodat we dit in de toekomst kunnen voorkomen. De motie kreeg alleen steun van D66 en Groenlinks en werd daarom helaas niet aangenomen.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier