h

Peter Drenth, regio Achterhoek, staat achter Dubbelspoor NU

24 juni 2016

Peter Drenth, regio Achterhoek, staat achter Dubbelspoor NU

Foto: Maurits Gemmink

Namens de regio Achterhoek heeft Peter Drenth, voorzitter van het Achterhoekse wethoudersoverleg mobiliteit, zijn handtekening gezet voor Achterhoek DubbelspoorNU! Hij kwam graag naar station Doetinchem om daar, tussen de reizigers deze actie te ondersteunen. Peter de Vos, fractievoorzitter van de SP in Gelderland, Maurits Gemmink, woordvoerder OV in de staten, stonden daar handtekeningen op te halen voor deze actie.

"Dit is precies wat wij nodig hebben" zegt hij. "De Achterhoek vergrijst en het aantal inwoners loopt terug. Dan is goede mobiliteit belangrijk en daar hoort de spoorlijn Arnhem – Winterswijk zeker bij! Als we zien dat één derde van de reizigers op station Arnhem van of naar de Achterhoek reist dan weten we dat dit een van de drukste regionale sporen van Nederland is."

Na de handtekening ontstond een goed gesprek tussen Peter, Peter en Maurits over openbaar vervoer in de Achterhoek. "De Achterhoek wil graag voorop lopen als het gaat om openbaar vervoer. Daar horen ook pilots met nieuwe vormen van vervoer bij waarin flexibele inzet van bussen en regiotaxi een grote rol krijgen."

Foto: Maurits Gemmink

Peter Drenth van de Regio Achterhoek en Peter de Vos, fractievoorzitter SP Gelderland zij aan zij voor dubbelspoor!

Maurits Gemmink kan het hier voor een deel mee eens zijn. "Het heeft geen zin grote bussen leeg door het Gelderse landschap te laten rijden. Het is voor ons van belang dat Openbaar Vervoer voor iedereen bereikbaar en betaalbaar is. Aan die bereikbaarheid schort het nog wel eens in de Achterhoek. Als flexibeler systemen, gereden door beroepschauffeurs, er voor gaan zorgen dat ook de kleinere dorpen weer de beschikking krijgen over OV dan willen wij daar graag naar kijken."

Over een ding zijn de Regio Achterhoek en de SP het in ieder geval eens. Het spoor in de Achterhoek moet zo snel mogelijk worden verdubbeld!  

Reactie toevoegen

U bent hier