h

SP stelt eigen reiskostenvergoeding Statenleden ter discussie

28 september 2016

SP stelt eigen reiskostenvergoeding Statenleden ter discussie

Foto: Bas Stoffelsen

Bij de bespreking van de rechtspositie voor Statenleden heeft de SP gepleit om de reiskostenvergoeding tegen het licht te houden. De SP vindt het vreemd dat de vergoeding ver  boven de wettelijke 19 cent per kilometer ligt. SP-Statenlid Paul Kusters heeft voorgesteld om de reiskostenvergoeding zo snel mogelijk op de agenda te zetten met als doel om de vergoeding omlaag te brengen. 

Paul Kusters: "Het is moeilijk uit te leggen waarom politici als Statenleden zo'n hoge reiskostenvergoeding zouden moeten ontvangen terwijl de rest van Nederland het moet doen met minder. Wij vragen ons af waarom het nodig is. Het lijkt mij niet dat Statenleden duurdere reiskilometers maken dan de gemiddelde Gelderlander."

De oproep van de SP om de reiskostenregeling eens goed tegen het licht te houden kon op steun rekenen in Provinciale Staten.

Reactie toevoegen

U bent hier