h

Gelderse SP wil provinciale bijdrage aan Dorpensingel-Oost bij Nijmegen

7 november 2016

Gelderse SP wil provinciale bijdrage aan Dorpensingel-Oost bij Nijmegen

Foto: Bas Stoffelsen

De Gelderse Statenfractie van de SP komt met een voorstel om de provincie bij te laten dragen aan de aanleg van de Dorpensingel-Oost. Deze weg is bedoeld voor regionaal en lokaal verkeer tussen het snel groeiende Nijmegen-Noord en Bemmel. Met deze weg kan bovendien voorkomen worden dat al het regionale verkeer door het kleine dorp Ressen moet gaan.

De Dorpensingel staat al langer in de plannen om het verkeer in het snelgroeiende stadsdeel Nijmegen-Noord en bij Lent in goede banen te leiden. De gemeente Nijmegen en Lingewaard hebben al geld gereserveerd voor de aanleg van de weg maar dat is niet voldoende. Nijmegen heeft afgelopen zomer dan ook de provincie expliciet gevraagd om een bijdrage. SP-Statenlid Maurits Gemmink: “Nijmegen en Lingewaard hebben aangegeven dat ze als alternatief voor de duurdere Dorpensingel de route via het dorp Ressen willen gaan inzetten. De route via Ressen betekend een enorme toename van verkeer door het kleine dorpje dat nu ingeklemd ligt tussen A325 en A15 en de Betuwelijn om de hoek heeft. Wat ons betreft is dat geen oplossing.”

De SP stelt voor dat de provincie bij de voorjaarsnota met een voorstel komt om een bijdrage te doen aan de aanleg van de Dorpensingel-Oost. Gemmink: “De Dorpensingel-Oost is volgens ons een logische en toekomstbestendige oplossing voor het verkeer in het gebied. De provincie moet inzien dat deze weg van regionaal belang is. En de provincie is een een belangrijke speler in het gebied als onder andere verantwoordelijke voor de A325.”

Reactie toevoegen

U bent hier