h

SP trakteert Achterhoekse treinreizigers vanwege dubbelspoor

2 juni 2017

SP trakteert Achterhoekse treinreizigers vanwege dubbelspoor

Foto: Harold Wilke

De SP in de Achterhoek en de SP-Statenfractie hebben woensdag 30 mei reizigers gefeliciteerd met het feit dat de provincie eindelijk gaat investeren in dubbelspoor tussen Arnhem en Doetinchem. De SP heeft de afgelopen tien jaar actie gevoerd voor dubbelspoor en vind dit een goed moment om reizigers te bedanken voor hun steun bij de acties en ze te feliciteren met het behaalde resultaat namelijk; 30 miljoen voor dubbelspoor!

Woensdag 30 mei stonden SP-vrijwilligers in de middagspits op station Doetinchem om reizigers te feliciteren en om ze te trakteren op een 'dubbele snack'. SP-Statenlid Maurits Gemmink: “Al ruim 10 jaar zijn wij bezig met acties voor verdubbeling van het spoor in de Achterhoek. Dit deden wij in Provinciale Staten, op straat en op de stations. Vele reizigers hebben hun handtekening gezet of een actiekaart ingevuld. Het was een lange actie met geweldig resultaat: dubbelspoor tussen Doetinchem en Arnhem. Daarvoor onze danken en feliciteren we de reizigers. Dit besluit is een mooie overwinning voor de Achterhoek. Een kleine stap voor de provincie Gelderland, een grote sprong voor reizigers.”

Foto: Harold Wilke

De provincie heeft vijfentwintig tot dertig miljoen gereserveerd om spoorverdubbeling tussen Didam en Doetinchem in gang te zetten. Gemmink: “Daarmee zijn we er nog lang niet want de deskundigen denken dat het hele project tussen de tachtig en honderdtien miljoen euro gaat kosten. Maar met dit geld kan Gelderland naar Den Haag stappen om serieus te onderhandelen over een bijdrage van het Rijk. Ook de gemeenten zullen een bijdrage moeten leveren, bijvoorbeeld door grond te ruilen.”

Als alles bij elkaar komt zal er over tien jaar een stabiele spoorverbinding tussen Doetinchem en Arnhem zijn. Geen wachttijden meer op de stations waar de treinen elkaar moeten passeren en geen spoorinfarct als er een trein met storing staat. Gemmink: “Onze grote wens is dat er dan naast de kwartierdienst voor de stoptrein  ook een ‘regionale intercity’ tussen Doetinchem, Zevenaar en Arnhem gaat rijden. Daarvoor is er een grote stap gezet!”

Foto: Harold Wilke

Reactie toevoegen

U bent hier