h

Maurits Gemmink gekozen als lijsttrekker voor de Gelderse SP

1 december 2018

Maurits Gemmink gekozen als lijsttrekker voor de Gelderse SP

Foto: Matthias van Hunnik

Gelderse SP-leden hebben op 1 december de kandidatenlijst vastgesteld voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019. Tijdens het provinciale congres in de Theaterkerk in Bemmel is Maurits Gemmink uit Ulft gekozen tot lijsttrekker. Op plaats twee staat nieuwkomer Carla Claassen uit Bemmel. Op plek drie staat huidig fractievoorzitter Peter de Vos (Gaanderen). De leden hebben ook het verkiezingsprogramma ‘Niemand aan de kant’ vastgesteld.

Lijsttrekker Maurits Gemmink was de afgelopen 4 jaar al lid van Provinciale Staten. Als woordvoerder mobiliteit knokte hij voor dubbelspoor in de Achterhoek. Hij is bovendien geestelijk vader van het SP-plan voor vrij reizen in het openbaar vervoer. Maurits is fotograaf en vormgever en werkt in het dagelijks leven voor het landelijk communicatieteam van de SP. Maurits (1970) woont samen, in Ulft, en heeft een dochter.

Peter de Vos moest wegens ziekte afzien van het eerder aangekondigde lijsttrekkerschap. Maurits: “Natuurlijk had Peter hier moeten staan. Maar ik vind het een eer om het van hem over te nemen. En ik ben trots op wat we de afgelopen jaren samen hebben bereikt. Zonder de SP in de Staten was er geen fonds voor laaggeletterdheid gekomen. De SP liep voorop bij het opstellen van het Gelders energieakkoord. En zonder onze strijd van de afgelopen tien jaar voor spoorverdubbeling in de Achterhoek zou deze er nooit zijn gekomen.”

Gemmink kijkt daarom de toekomst met vertrouwen tegemoet: “We hebben een mooi team klaar staan. We gaan verder met de strijd voor beter openbaar vervoer. We gaan voor meer betaalbare en duurzame sociale woningbouw. En de SP staat op de bres voor een eerlijker verdeling van de lasten van klimaatverandering. Wij kiezen voor een sociaal Gelderland waar niemand aan de kant blijft staan. En ik ben er van overtuigd dat op 20 maart veel Gelderlanders die keuze ook gaan maken!”

De volledige top 10 ziet er als volgt uit:

  1. Maurits Gemmink, Ulft
  2. Carla Claassen, Bemmel
  3. Peter de Vos, Gaanderen
  4. Johan Janssen, Arnhem
  5. Mieke Hoezen, Nijmegen
  6. Esther Portegies, Appeltern
  7. Yurre Wieken, Nijmegen
  8. Sjoerd de Jong, Heumen
  9. Abdurrahman Cetintas, Arnhem
  10. Sunita Biharie, Apeldoorn

Het volledige verkiezingsprogramma is binnenkort beschikbaar.

Reactie toevoegen

U bent hier