h

Esther Portegies geïnstalleerd als Statenlid voor de SP

23 september 2020

Esther Portegies geïnstalleerd als Statenlid voor de SP

Foto: Maurits Gemmink

Op 23 september is Esther Portegies uit Appeltern geïnstalleerd als lid van Provinciale Staten namens de SP. Esther volgt Peter de Vos op die 8 jaar namens de SP in de Staten heeft gezeten. Esther was sinds de laatste verkiezingen fractievolger van de SP-Statenfractie en werkt in het dagelijks leven als ambtenaar bij de gemeente Buren.

Esther Portegies komt oorspronkelijk uit Oss en en maakte in 2006 de sprong over de Maas naar Gelderland. Samen met haar man Marcel woont ze in Blauwe Sluis, een buurtschap in de driehoek Appeltern, Altforst en Maasbommel. Zij werkt als financieel controller bij de gemeente Buren. Daarnaast is ze sinds mei 2019 fractievolger bij de SP-Statenfractie. Ook is zij actief voor de SP in de gemeente West Maas en Waal.

Foto: Maurits Gemmink

Naast haar werk begeleid ze samen met Marcel reizen voor mensen met een verstandelijke beperking. Esther heeft veel zin om aan de slag te gaan als Statenlid: “Volksvertegenwoordiger zijn is een uitdagende taak. Ik hoop een sociaal steentje te kunnen bijdrage aan het provinciebestuur. Vanuit mijn expertise zal ik er op gaan letten dat het financieel beleid van de provincie deugt. Komt het geld daar terecht waar het nodig is? En hoe gaan we zorgen dat het doelmatig en eerlijk verdeeld wordt?”

Peter de Vos legde in 2019 al tijdelijk zijn werk neer wegens ziekte. En hoewel het verloop van zijn ziekte een positieve wending lijkt te hebben genomen heeft hij besloten zijn taken als Statenlid neer te leggen. In zijn afscheidswoord hield hij Provinciale Staten nog even een spiegel voor over de staat van onze democratie: “We moeten juist blij zijn met tribunes vol kritische Gelderlanders en journalisten. Wat is onze democratie waard zonder een goede respectvolle discussie met onze stemmers?”

Reactie toevoegen

U bent hier