h

Isolatiehulp voor woningeigenaren met kleine beurs

13 september 2022

Isolatiehulp voor woningeigenaren met kleine beurs

Foto: SP

Anderhalf  jaar nadat de SP het voorstelde komt de provincie Gelderland extra steun voor woningeigenaren met een laag besteedbaar inkomen die hun huis willen verduurzamen. Zij kunnen gebruik maken van een renteloze lening. Fractievoorzitter Carla Claassen is verheugd: “Toen de SP dit vorig jaar voorstelde, werd het nog weggestemd. Mooi dat de provincie inmiddels van gedachten is veranderd.”

Volgens de SP vallen woningeigenaren met een laag besteedbaar inkomen tussen wal en schip.  Claassen: “De rijken hebben er het geld wel voor en voor woningcorporaties zijn er subsidieregelingen, waarmee we mensen in een sociale huurwoning helpen. Wie een eigen huis heeft, maar minder diepe zakken, valt echter overal buiten. Daarom riep de SP vorig jaar al op tot de oprichting van een isolatiefonds waaruit deze mensen een renteloze lening zouden kunnen krijgen. Ons voorstel werd weggestemd, maar nu komt de renteloze lening er via een andere weg alsnog, door het aanpassen van een bestaande regeling. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen! Het is goed dat ook deze groep mensen nu een steuntje in de rug krijgt om hun woning te verduurzamen. Dat is geen overbodige luxe – de energieprijzen rijzen de pan uit en van de 900.000 woningen in Gelderland is de helft slecht geïsoleerd en driekwart nog niet klaar om van het gas af te gaan. Werk aan de winkel dus!”

Reactie toevoegen

U bent hier