h

Succesvol wandelprotest tegen uitbreiding golfbaan Berendonck

14 januari 2007

Succesvol wandelprotest tegen uitbreiding golfbaan Berendonck

Het was vanmiddag prachtig weer. Echt wandelweer, dat dachten de inwoners van Wijchen en Nijmegen. Ze waren dan ook massaal naar recreatiegebied De Berendonck gekomen. Voor een protestwandeling tegen de uitbreiding van de golfbaan, ten koste van de toegankelijkheid van het gebied en het vedwijnen van een waardevol stukje natuur.

het was zo druk dat de organisatoren, Milieudefensie, het IVN en de Werkgroep Natuur en Milieu Wijchen, te weinig flyers hadden om uit te delen. Ook moest er het een en ander geïmproviseerd worden om iedere groep te voorzien van een deskundige gids. Maar het lukte uiteindelijk allemaal.

SP- statenlid Toine van Bergen woont dichtbij de Berendonck, en liep zelf ook mee. Hij weet uit eigen ervaring hoe geliefd dit gebied is. Hij is dan ook niet verbaasd over de extreem hoge opkomst: "Dit was te verwachten. Het is onbegrijpelijk dat men zo'n plan kan bedenken. Daar moest wel verzet tegen komen".

Op zijn weblog heeft het SP- statenlid een foto-impressie gezet van de wandeltocht. De foto's zijn te zien door te klikken op de eerste link hieronder.

Excursie in de Berendonck
Actie voor behoud recreatiegebied De Berendonck

U bent hier