h

Politiek café – De Vallei onder dak en bereikbaar?

20 februari 2007

Politiek café – De Vallei onder dak en bereikbaar?

Op donderdag 22 februari organiseert de SP afdeling Wageningen, in het kader van de Provinciale-Statenverkiezing, een politiek café over bereikbaarheid en woningbouw in de Vallei. Onder leiding van SP Tweede-Kamerlid Emile Roemer praten kandidaat-statenleden Alex Mink (SP), Gerard van den Hengel (VVD) en Harald van Roekel (Gelderland Lokaal) over de Valleilijn, de haalbaarheid van een stadsbus, doortrekking van de A30 door het Binnenveld en het tekort aan woningen in de Vallei. De column van de avond is getiteld: Binnenveldse bulderbaan of Binnenveldse biefstuk?

Columnist van de avond is Marieke Veltman, het Wageningse kandidaat-Statenlid voor de SP. Zij staat op nummer vier op de kandidatenlijst en is gespecialiseerd in de onderwerpen landbouw en landelijk gebied. Marieke is lid van het bestuur van de Wageningse SP-afdeling en was tot voor kort de Wageningse coördinator van ROOD, jongeren in de SP.

Dat voor het café voor de thema’s ‘verkeer en vervoer’ en ‘woningbouw’ is gekozen is uiteraard niet toevallig. Op die gebieden valt nog een hoop te verbeteren, en het zijn bij uitstek onderwerpen waar de provincie een belangrijke rol in speelt. Zo is de provincie verantwoordelijk voor het openbaar vervoer en voor de provinciale wegen .

Concreet zal het gaan over of de Valleilijn nu een succes is, of de provincie Wageningen kan helpen aan een stadsbus, hoe het nu zit met die geruchten over doortrekking van de A30 door het binnenveld en wanneer de provincie nu eens echt gaat zorgen voor betaalbare woningen in de Vallei.

Het politiek café vindt plaats in café Loburg aan de Molenstraat 6 in Wageningen en begint om 20.00 uur (koffie vanaf 19.30 uur). Toegang is gratis.

U bent hier