h

SP: "Honden mogen mee in OV"

27 februari 2007

SP: "Honden mogen mee in OV"

SP Gelderland gaat vragen stellen aan het provinciebestuur over het weigeren van honden in de regiotaxi. De partij vindt dat mensen die aangewezen zijn op deze vorm van vervoer de mogelijkheid moeten hebben om hun hond mee te nemen net zoals dat kan in andere vormen van openbaar vervoer.

Mensen kiezen er niet voor om met de regiotaxi te reizen. Over deze uitgeklede variant van het normale openbaar vervoer zijn veel klachten zeker sinds deze sinds 1 januari onder de provincie valt. In het normale openbaar vervoer geldt een hondentarief. Tegen een kleine bijdrage mag het huisdier meereizen. Dat geldt sinds de invoering van het nieuwe systeem niet meer voor de regiotaxi's in Gelderland. Hier is het meenemen van honden met uitzondering van SOHO- en blindegeleidehonden niet toegestaan. Dat betekent dat mensen die aangewezen zijn op de regiotaxi hun hond niet mee kunnen nemen.

Een aantal van hen klaagde bij de Gelderse SP en die gaat er nu werk van maken. Kandidaat statenlid Alex Mink: 'Honden moeten gewoon met hun baasjes mee kunnen in het OV. Dat we daar vragen over moeten gaan stellen is eigenlijk te gek voor woorden. Dat had de provincie zelf toch ook wel kunnen bedenken? Kennelijk staan in het geprivatiseerde openbaar vervoer de kille cijfers en niet langer de mensen centraal.'

De SP heeft sowieso grote problemen met de regiotaxi. De ritten en telefooncentrale zijn van elkaar gescheiden waardoor ritten te laat worden uitgevoerd, telefoontjes slecht worden afgehandeld en de regiotaxi soms helemaal niet verschijnt. Het is zeker geen volwaardige vervanger van de streekbus.

U bent hier