h

Gelderse SP blij met gratis OV-dagkaart

2 maart 2007

Gelderse SP blij met gratis OV-dagkaart

De provincie Gelderland gaat op aanvraag aan elke Gelderlander een gratis OV-dagkaart verstrekken. De provincie wil met deze actie bereiken dat meer mensen gebruik gaan maken van bus en trein. De Gelderse SP is erg verheugd met dit nieuws omdat dit idee al eerder door de partij is geopperd.

De SP heeft enkele malen in de commissie Verkeer het idee van een Gelderse dagkaart geopperd. Met zo'n Gelderse dagkaart kunnen reizigers tegen een vriendelijk tarief een dag meereizen met alle bussen en treinen binnen de provincie. Daarnaast heeft de SP in 2006 nog een motie ingediend om een proef met gratis OV voor doelgroepen te lanceren. Deze motie werd verworpen, waarna een gelegenheidscombinatie van enkele partijen alsnog een proef op enkele buslijnen wilde afdwingen. Helaas wilde Gedeputeerde Staten daar niet aan meewerken.

Als doekje voor het bloeden wordt dit kaartje gelanceerd. Kandidaat-statenlid Alex Mink ziet een kans voor de toekomst: " via de achterdeur worden onze ideeën overgenomen. De OV-dagkaart is nog maar het begin van onze plannen. Wij willen structureel gratis OV voor doelgroepen zoals scholieren en 65-plussers en goedkopere bus- en treinkaartjes voor iedereen".

U bent hier