h

Tweede Kamerlid op werkbezoek bij bewoners recreatiewoningen

16 juni 2008

Tweede Kamerlid op werkbezoek bij bewoners recreatiewoningen

Fractievoorzitter van de SP Gelderland, Eric van Kaathoven ging samen met SP Tweede Kamerlid Hans van Leeuwen op werkbezoek bij de bewoners van recreatiewoningen. Op zaterdag 14 juni bezochten ze een vijftal parken in Ermelo, Harderwijk en Zevenaar (Riverparc) en spraken met bewoners.

De SP zet zich in voor een goede oplossing van het slepende probleem van permanent wonen in recreatiewoningen. Tweede Kamerlid, Hans van Leeuwen wilde de Gelderse situatie graag van dichtbij bekijken. Dus belde hij SP statenlid Eric van Kaathoven. In Gelderland is het probleem het grootst. Met medewerking van belangenvereniging Vrij Wonen konden diverse parken en bewoners bezocht worden.

Eric en Hans in gesprek met een bewoner
Kamerlid Hans van Leeuwen en Statenlid Eric van Kaathoven in gesprek met een bewoner

Van Kaathoven vond het een nuttige dag: 'Altijd goed om nog eens een keer te gaan kijken in de praktijk en te spreken met de mensen waar het om gaat. Ik was op een aantal parken al geweest maar nu hadden we meer tijd voor een goed gesprek. Ik moet wel zeggen: hoe meer je je in deze zaak verdiept, hoe meer het als Kafka begint te voelen dat de provincie deze mensen uit hun huizen wil jagen. Ze doen niets anders dan wonen in een eigen woning op eigen grond. Ik zou zeggen: slagbomen weg en legaliseren!'

Recreatiewoningen

Op 25 juni spreekt de provinciale commissie RWM over dit onderwerp. En op 2 juli stemmen de staten erover.

"Dode mus voor bewoners van Recreatiewoningen"
Gelderland moet stoppen met blokkeren rijksbeleid recreatiewoningen

U bent hier