h

SP wil toekomst van de Gelderse cultuur op agenda van Provinciale Staten

10 juni 2015

SP wil toekomst van de Gelderse cultuur op agenda van Provinciale Staten

Op 4 juni heeft de Provincie Gelderland op haar website de aanbieding van het gezamenlijke Cultuurmanifest Oost-Nederland aan Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap kenbaar gemaakt. In het manifest staan een visie op en voorstellen over hoe de Cultuur in Gelderland er volgens de gezamenlijke Provincies Gelderland en Overijssel uit zou komen te zien in het jaar 2017-2020. Volgens de SP moet de toekomstige visie en de manier van financiering van de Gelderse Cultuur na 2016 eerst nog besproken worden in Provinciale Staten en heeft daarom verzoch het manifest te agenderen in een van de Statencommissies.

De Minister van OCW werkt momenteel aan het cultuurbeleid voor de jaren 2017 tot 2020. Gelderland en Overijssel en een aantal grote steden in Oost-Nederland hebben geen afwachtende houding willen aannemen en hebben een gezamenlijk Cultuurmanifest opgesteld. Daarin wordt uitgebreid aandacht besteed aan de financiering van huidige culturele instellingen en er wordt een voorzet gedaan betreffende de financiering voor de periode 2017-2020.

SP Statenlid en cultuurwoordvoerder Peter de Vos: “Het is goed dat de provincie de ontwikkelingen voor de toekomst in de gaten houd, maar wij vinden wel dat de toekomst van de Gelderse cultuur eerst besproken dient te worden in Provinciale Staten van Gelderland. Wat ons betreft komen de visie op cultuur en manier waarop dat betaald gaat worden aan bod tijdens de verdere uitwerking van het coalitieakkoord en de daarop volgende voorstellen voor het Gelderse Cultuurbeleid vanaf 2017.”

De SP wil tijdens de behandeling in de Statencommissie BOC in ieder geval van de Gedeputeerde horen wanneer de Cultuurvisie over de periode 2017-2020 besproken kan worden met de Staten? Ok wil ze weten welke status het Cultuurmanifest heeft ten opzichte van de Gelderse Cultuurvisie na 2017? En waarom is dit Cultuurmanifest aangeboden aan de minister zonder discussie daaraan voorafgaand in de Staten van Gelderland en Overijssel?

Reactie toevoegen

U bent hier