h

SP: Gelderland moet ook goedkope dalurenkaart invoeren

1 maart 2010

SP: Gelderland moet ook goedkope dalurenkaart invoeren

De provincie Gelderland moet zo snel mogelijk een goedkope dalurenkaart invoeren om de prijsstijgingen na de invoering van de OV-chipkaart ongedaan te maken. SP-statenlid Alex Mink zal dit aanstaande woensdag tijdens de vergadering van Provinciale Staten voorstellen.

Uit een onderzoek van mobiliteitsadviseur Rene van Berlo blijkt dat de bustarieven op de Veluwse stadsdiensten fors zijn gestegen. Busreizigers in Apeldoorn betalen vaak meer dan 100% ten opzichte van het huidige stadsbuskaartje. In Ede gaat de prijs met gemiddeld 43% omhoog. Op enkele langere bustrajecten in de Achterhoek zijn reizigers ook meer geld kwijt.

SP-statenlid Alex Mink: “het Gelders provinciebestuur steekt al weken de kop in het zand en wacht graag op een landelijk onderzoek. Maar nu verantwoordelijk staatssecretaris Huizinga is verdwenen is het lang wachten op de conclusies. Die zijn al duidelijk: de reiziger wordt op veel buslijnen gepakt en de gedeputeerde doet niets. Ze kan op 3 maart ook de kans grijpen om wel serieus aan het werk te gaan door de goedkope dalurenkaart in te voeren en het straftarief voor spitsreizigers uit de wereld te helpen”.

Tweede Kamerlid Emile Roemer bemant meldpunt ov-chipkaart
SP begint zelf meldpunt OV-chipkaart

U bent hier