h

SP wil nieuwe Gelderse investeringsagenda

12 november 2014

SP wil nieuwe Gelderse investeringsagenda

Bij de behandeling van de begroting voor de provincie Gelderland heeft de SP gepleit voor een Gelderse investeringsagenda. SP fractievoorzitter Eric van Kaathoven deed in zijn algemene beschouwingen de oproep om Nuon-gelden te blijven investeren in de Gelderse samenleving.

De SP wil onder andere extra investeringen in een aantal structurele verbeteringen op het gebied van openbaar vervoer, met name in spoorlijnen zoals gedeeltelijk dubbelspoor in de Achterhoek.

Daarnaast wil de SP dat de provincie gaat ze investeren in meer en duurzamere betaalbare huurwoningen, waardoor wachtlijsten korter worden, energie wordt bespaard en tegelijk mensen aan de slag worden geholpen in de bouw.

Ook wil de SP wil dat dat de provincie investeert in zaken die het platteland leefbaar houden zoals breedbandinternet in het buitengebied, beter mobiel bereik, bibliobussen of andere bibliotheekvoorzieningen en behoud van buslijnen.

Ten slotte denkt de fractie aan investeringen in versterking van natuur, cultuur en sport in Gelderland. SP Fractievoorzitter Eric van Kaathoven: “Dit zijn zaken die Gelderland aantrekkelijk maken om in te leven, te wonen, te recreëren en te werken.”

Wat de SP betreft wordt in acht jaar tijd 1 miljard van de Nuon-gelden voor dit soort investeringen gebruikt. Van Kaathoven: “De provincie moet het geld niet oppotten maar investeren  in de samenleving. Zeker in tijden van crisis.”

Gelderse investeringsagenda is wat de SP betreft geen blauwdruk die uit het provinciehuis komt. Maar zou volgens de SP samen met maatschappelijke organisaties en gemeenten opgesteld moeten worden.

Reactie toevoegen

U bent hier