h

Recreatiewoningen: Dode mus gereanimeerd

2 juli 2008

Recreatiewoningen: Dode mus gereanimeerd

Woensdag 2 juli hebben Provinciale Staten ingestemd met een initiatiefvoorstel van de coalitiepartijen met betrekking tot recreatiewoningen. Onder druk van bewoners en onder andere de SP, D66 en VVD heeft de coalitie van PvdA, CDA en ChrsitenUnie besloten op het laatste moment hun voorstel te wijzigen. Gevolg van deze wijziging is dat meer parken in aanmerking kunnen komen voor legalisering. Daarnaast heeft het college toegegeven dat in principe het besluit uiteindelijk bij de gemeenten ligt.

Gedeputeerde Staten gaan nu onderzoek doen naar de uitwerking van het voorstel. De uitkomst hiervan komt nog terug op de agenda van Provinciale Staten zodat die zich daar nog over kunnen uitspreken.

Recreatiewoningen

De Gelderse SP heeft ingestemd met het voorstel. SP Statenlid Marieke Veltman:“ We hebben er voor dit moment uit kunnen halen wat er in zit. Nu moeten we afwachten hoe het college het voorstel gaat uitwerken. Wanneer deze uitwerking de mensen niet genoeg zekerheid biedt over de toekomst van hun woningen zullen wij opnieuw in actie komen.”

Gelderland draait bij rond vakantiehuizen
"Dode mus voor bewoners van Recreatiewoningen"
‘Behandel inwoners van Gelderland niet langer als tweederangs burgers’
Tweede Kamerlid op werkbezoek bij bewoners recreatiewoningen

U bent hier